Loonbedrijf Post

 
Downloads

HISTORIE LOONBEDRIJF POST

Het loonbedrijf is in juli 1949  opgericht door Arie Post. Hij kocht een sproeimachine om fruitbomen te kunnen spuiten. In november kwam de 1e trekker; een Ford Dearborn. Omdat Arie in 1952 naar Canada emigreerde, nam vader Bertus het bedrijf over. Al gauw kwam zoon Tinus erbij en vanaf 1954 droeg ook jongere broer Chris zijn steentje bij. Onder de naam L. Post en Zn. werd het bedrijf voortgezet. In 1961 nam zoon Bep de werkzaamheden van vader Bertus over en veranderde de naam in Gebroerders Post. 

In die tijd bestonden de werkzaamheden o.a. uit het grasmaaien met de vingerbalk, het zwad keren, houtzagen, mest- en gierrijden, graanmaaien met een zelfbinder en werd er gewerkt met een trekkeropbouwkraan. Later volgden de mobiele graafmachine, opraapwagens, slootmachine, getrokken grashakselaar, shovel en diverse grondbewerkingsmachines.

Eind 1988 stopte Bep met zijn werkzaamheden en begin 1989 kwam Bert, zoon van Chris, in loondienst. De werkzaamheden werden verder uitgebreid. Er kwamen meerdere slootmachines, een zelfrijdende hakselaar, machines voor bermonderhoud en het vernieuwen van grasland, bouwputten uitgraven en het spitten van tuinen voor hoveniers. Inmiddels werden de gebroeders Post bijgestaan door 10 medewerkers.

In 1994 ging Tinus met pensioen en onder de naam Loonbedrijf Post zijn Chris en Bert samen verder gegaan. Eind 2002 ging Chris met pensioen en werd Bert begin 2003 eigenaar van het bedrijf. Vandaag de dag worden alle voorkomende werkzaamheden uitgevoerd met 8-10 medewerkers, Fendt trekkers en modern materieel o.l.v. Bert Post.

Arie en Bert                         Bertus Post met een kleinzoon    v.l.n.r. Chris, Bert, Tinus en Bep Post


Algemene voorwaarden


Advertentie